| Forum |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Tema * Тема: postinor2 |
| cristina (2005.05.07 10:59) am avut un contact neprotejat, dupa 8 ore am luat prima pastila de postinor.din prospect reiese ca a doua pastila trebuie administrata in 12 -16 ore dupa prima. daca pe cea de a doua am luat-o dupa 24 ore dupa prima, mai are efect? este posibil in acest caz sa raman insarcinata?mentionez ca eram in perioada fertila. dupa cat timp se poate face testul de sarcina? |
|
| |
Nata (2005.05.09 00:29) Această metodă este eficientă dacă pastilele au fost administrate după un act sexual neprotejat în conformitate cu instrucţiunile(dar oricum nu putem vorbi de o eficienţă de 100%, ca în cazul pastilelor contraceptive de utilizare permanentă şi regulată). Cu cît mai devreme se administrează cu atît e mai bine, eficienta pastilelor creste. pastilele Postinor reduc posibilitatea sau împiedică ieşirea ovulului din ovar, previne fecundarea şi implantarea ovulului fecundat. Pastilele nu acţionează asupra ovulului fecundat deja implantat pe peretele uterului, asta înseamnă că Postinor-ul nu provoacă avort. Prima ai luat-o cum trebuia dar cea de-a 2 n-o sa-si faca efectul, deoarece trebuie luata nu mai tirziu de 16 ore. sper sa ai parte de o minune, dar ai sanse destul de mari sa fii insarcinata. Dacă menstruaţia nu apare într-o săptămînă de la data calculată, cumpara un test, sau mergi la un ginecolog. bafta!!! |
|
| |
cristiana (2005.05.22 21:49) cat de eficiente sunt aceste pastile si cum se administreaza corect pt a nu avea probleme??inca sunt la inceput si nu am nici un habar de aceste pastile plz raspundetimi in amanuntit sa inteleg si eu daca sunt eficiente |
|
| |
Anonim * ???????? (2005.05.23 10:00) http://www.iubire.md/ro/contra/postinor.shtml |
|
| |
dana (2005.06.07 18:25) am luat postinor imediat dupa contactul neprotejat iar a doua pastila la 12 ore, dar.....este a doua oara int-o saptamana cand iau postinor si nu stiu daca-si va face efectul daca este intr-un interval atat de mic si in cadrul aceluiasi ciclu menstrual.Spuneti-mi va rog ce parere aveti.Ma cam doare burta si o simt umflata.Multumesc |
|
| |
nata (2005.06.07 23:29) Cristiana! Postinorul se ia după un contact sexual neprotejat (prezervativul s-a rupt sau după un viol) si nu se foloseste ca o metoda contraceptiva. Mai bine foloseste contraceptivele orale sau prezervativul. Eficientã contraceptivelor orale este : 98-99%, in cazul folosirii corecte. Postinorul are doar 70-75 %.
Cum se foloseşte Postinor-2?
În primele 72 de ore (3 zile) după contactul sexual neprotejat se ia 1 pastilă, iar după 12 ore de la 1 pastilă/doză se mai ia încă una. După prima pastilă, puteţi să calculaţi cînd trebuie să luaţi cea de-a doua doză. În total trebuie să folosiţi 2 pastile. Dacă pe parcursul primelor 2 ore după administrarea oricărei din cele 2 pastile aţi avut greţuri şi aţi vomitat este necesar să mai luaţi încă o pastilă, deoarece există riscul ca pastila precedentă să nu fi fost absorbită. A doua doză se ia peste 12 ore. Dacă greţurile apar după mai mult de 2 ore de la luarea pastilei, nu este necesar să luaţi o doză repetată.
Pentru a reduce greţurile, se recomandă să beţi pastilele după ce aţi luat masa. Cu cît mai devreme se administrează, cu atît e mai mare eficienţa acestor pastile.
Cît de eficient este Postinor-ul?
Pastilele Postinor sînt destul de eficiente în situaţii extreme, cum este cazul unor contacte sexuale neprotejate. Dar, nu putem vorbi de o eficienţă de 100%, ca în cazul pastilelor contraceptive de utilizare permanentă şi regulată. Chiar dacă pastilele Postinor au fost folosite corect (respectate toate instrucţiunile), 1 femeie din 100 (după alte date, 2-3 femei din 100) vor rămîne însărcinate. Folosirea repetată a acestei metode scade din eficienţa ei şi creşte riscul obţinerii unei sarcini sau a unor efecte secundare. Iată de ce acest preparat poate fi utilizat doar în cazuri excepţionale. Postinor-ul nu vă protejează de o sarcină nedorită în cazul dacă aţi mai avut relaţii sexuale neprotejate în următoarele zile după folosirea pastilelor. Pentru a preveni o sarcină nedorită alegeţi o metodă de contracepţie permanentă. Dacă sînteţi deja însărcinată pastilele nu au nici un efect. Important!
Dacă după ce aţi luat pastila Postinor aţi mai avut un contact sexual neprotejat, efectul de protecţie a pastilei nu are acţiune asupra acestui contact sexual.
iar pentru Dana! mergi la un ginecolog kit mai repede. stiu folosirea repetată a acestei metode scade din eficienţa ei şi creşte riscul obţinerii unei sarcini sau a unor efecte secundare. cel mai bine ar fi sa consulti un medic, sau cumpara-ti un test de la farmacie. |
|
| |
Anonim * Анонимно (2005.06.09 01:25) as vrea si eu sa stiu unde sa intru sa pun si eu o intrebare pt a primi un sfat ca ma tot uit pe aici si nu gasesc.totusi sa spun si problema mea odata cu acest msg poate imi raspunde cineva.cand am luat prima data postinor,n-am avut nici un efect secundar.din pacate am luat si a 2 luna postinor si reactiile secundare nu au intarziat sa apara.stiu totul in legatura cu acest medicament,cum se administreaza,ce efecte secundare are si cat de daunator poate fi.am luat postinorul in perioada mea fertila,mi-a aparut o sangerare care n-o pot numi ciclu normal pt ca e de o culoare inchisa dupa aproximativ 5 zile de la administrarea postinorului.acest ciclu il am si acum,deci ma tine de 7 zile.am fost la medic si mi-a prescris niste anticonceptionale.acum ma intreb cat mai dureaza acest ciclu,pt ca cel normal ar trebui sa-mi vina cam peste 7-14 zile cu intarzierile de rigoare.poate sa-mi apara in acest interval?nu e distanta cam mica intre acest ciclu "anormal" si ciclul "normal"?va rog daca poate cineva sa ma lamureasca,pt ca sa fiu sigura ca am sa pot lua cat mai repede contraceptivele de lunga durata.va multumesc anticipat si aveti grija de voi. |
|
| |
Anonim * Анонимно (2005.10.12 12:56) am si eu o nelamurire legata de administrarea pastilelor de postinor2.dk prima pastila am luat-o la aproximativ 48 de ore de la primul contact sexual iar a doua la 15 ore diferenta risc sa am o sarcina?mentionez ca am avut o usoara sangerare la 2 zile dupa administrarea primei pastile iar senzatia pe care o am este de tensiune in sani si dureri de spate dar ciclul menstrual trebuie sa vina saptamana viitoare.astept un raspuns pe adresz mea de e-mail.multumesc. |
|
| |
cath (2005.10.25 15:33) aveti idee daca postinor 2 are efect daca se ia doar una din pastile??mentionez ca am luat-o la 12 ore dupa contactul neprotejat ... |
|
| |
* (2005.10.26 13:43) http://iubire.md/ro/contra/postinor.shtml
http://www.seximus.ro/articole/contraceptie_urgenta.php
http://iubire.md/ro/contra/index.shtml
Întrebarea
ma intereseaza informatia referitor la POSTINOR.Cum actioneaza el si asupra la ce?si e neaparat de luat(peste 12 ore)a 2-a pastila?-ca ele si asa sunt puternice-dar inca 2??va influenta el cumva dezvoltarea unui viitor embrion(sa zicem peste vreo 1-2 ani)?poate sa dea complicatii-avind in vedere ca atunci cind l-am luat-efecte secundare nu au fost(nici greturi si nici dureri de cap)?
Raspuns
A 2 pastila din Postinor-2 se ia obligatoriu peste 12 ore. De altfel, in caz contrar eficacitatea va fi redusa si este posibilitatea de a ramine insarcinata.
Asupra unui viitor embrion nu va influenta. Complicatiile pot fi doar dupa administrare si se pot manifesta prin: eliminari sangvinolente, dereglarea ciclului menstrual, greturi, tumefierea sinilor. Complicatii in timp nu vor fi.
Modul de actiune a pilulei hormonale este:
- previne ovulatia, impiedica eliberarea ovulului,
- ingroasa mucusul din canalul cervical, blocind patrunderea spermatozoidului in cavitatea uterina,
- subtiaza mucoasa uterina (endometriul), ceea ce face dificil implantarea ovulului fecundat.
Postinorul, fiind o metoda de contraceptie urgenta, se foloseste doar in caz de accidente, nu mai mult de 4 ori pe an.
Dr. A.Molea |
|
| |
Anonim (2005.11.05 21:24) Am si eu o intrebare! Am facut dragoste si nu intzeleg cum ...dar s-a rupt prezervativul! Si crezand k sunt protejat nah ...s-a intamplat! Dupa cat timp aprox se poate lua prima pastila postinor2 ? Ea a luat dupa aprox 24 ore prima pastila urmand so ia pe cealata la 12 ore normal! Mai are vreun efect sau a luat degeaba prima pastila ? Astept raspuns pe adresa de mail! plzzzz ! NU stiu ce sa fac! |
|
| |
Anonim * Анонимно (2005.11.07 21:32) prietena mea a avut prima zi a ciclului menstrual pe data de 24 si am avut relatii sexuale pe 31. in timpul actului sexual s-a rupt prezervativul. Dupa la aprox o ora a luat postinor2 pt a evita sarcina.Eeste posibil sa ramana gravida in situatia de fata? mentzionez ca a luat a doua paltila la exact 12 ore. va rog raspun urgent la marcanu_flo@yahoo.com. multzumesc
|
|
| |
iubita18 (2005.11.23 20:35) tocmai am luat Postinor la 4 ore dupa..,a doua oara in decurs de 9 luni si sper sa nu fie probleme..sper sa nu am consecinte pe viitor..e posibil?oricum,ce am citit mai inainte m-a can descurajat putin..totul e sa crezi pozitiv..am doar 18 ani..ce metoda anticonceptionala ar fi indicata,in afara de pastile..am mai luat si m-am ingrasat!
|
|
| |
mihaela (2005.11.30 12:55) au trecut 9 zile de cand mia venit ultima data ciclul si am sangerari. ce ar putea sa insemne asta? astept raspuns cat mai repede, sunt foarte speriata nu mi sa mai intamplat asta niciodata. va multumesc |
|
| |
cristina (2006.01.03 17:08) am si eu nevoie de un sfat din partea voastra.am facut sex cu prietena mea si nu ne-am protejat.ea a luat postinor2 la aproximativ 48 de ore de la contact apoi pe cea de a doua la 12 ore dupa prima.ptr linistea mea vreau ca sa stiu care sunt sansele ca es sa fie insarcinata.ne este teama la amandoi si incercam sa aflam cat mai multe dela cele care au folosit aceste pastile.va rugam sa ne ajutati cu un sfat |
|
| |
Razvan (2006.01.03 17:37)
Am o mare mare problema care nu-mi mai da pace de ceva vreme. In seara de revelion am facut sex cu prietena mea si s-a rupt prezervativul exact in timpul actului sexual si am ejaculat in ea fara sa-mi dau seama ca era rupt.....
Am fugit la farmacie si am luat postinor2.Ea l-a luat dupa 1h jumate si cealalta pilula exact la 12 ore. Acum m-am interesat de aceste pilule si sunt tot mai speriat. Pe acest site la informatii generale am gasit ca postinorul este 99% sigur, apoi 80-85% la unul din doctorii de pe forum si 70-75% de la nata (doamna sau domnisoara nu stiu sigur :) ) ..... iar acum nu mai pot sta linistit.... e posibil sa fie insarcinata?... testul urmeaza sa-l fac in 15 ianuarie... |
|
| |
Anonim * Анонимно (2006.01.06 19:07) am si eu o prob.in data de 22 am avut mestruatia iar in data de 30 in timpul actului sexual s-a rupt prezervativul,imediat am luat prima pastila de postinor si dupa 12 ore am luat-o pa ce de a doua.in data de 4 mi-a venit iar ciclu,dar in prima noapte a fost mai mult o hemoragie.as vrea sa stiu cat timp o sa tina aceasta ciclu,daca este normal ca el sa apara cu o abundenta asa mare?mentionez ca in decursul unui an am luat de mai multe ori postinor,nu stiu nr. exact,dar numai in cazuri de urgenta.va rog sa imi raspundeti. |
|
| |
Lina (2006.01.11 15:52) Vreau sa mentionez ca postinorul este un preparat f. puternic, care se rasfringe rau asupra organismului, dereglarile menstruale sint din cauza lui,de aceea te sfatui sa te duci cit mai curind la ginecolog pentru ati prescrie niste contraceptive sigure si de a vedea cit de complicata iti este situatia. |
|
| |
Beatrice (2006.01.19 14:14) As avea o intrebare.Daca am luat postinol 2 dupa un contact sexual neprotejat si dupa 5-6 zile a sangerari, acesta ce inseamna? Sunt insarcinata? Sau pot sa fiu linistita fiindca acesta indica, ca nu sunt insarcinata.va rog sa-mi raspundeti, daca se poate pe e-mail.multumesc |
|
| |
simona (2006.01.21 19:27) Intrebare Urgenta ! pe data de 17 Dec. am avut avort iar pe data de 21 Ian.contact sexual(inaintea menstruatiei)Problema este ca prezervativul sa spart. Vreau sa stiu URGENT INAINTE DE 72 H ! daca pot lua Postinor sa previn o eventuala sarcina nedorita....
Multumesc |
|
| |
luli (2006.04.02 22:05) eu iau de 1 an dianne 35 si luna asta am facut o pauza ptr ca am auzit ca este indicat.am incercat sa am grija,dar odata s-a rupt prezervativul si am luat postinor2.dupa 5 zile am avut o sangerare si crezand ca mi-a venit am inceput sa reiau anticonceptionalele...era de fapt o falsa alarma.acum au trecut 6 zile de cand ar fi trebuit normal sa-mi vina.exista sanse sa fi ramas atunci insarcinata?si ce ar trebui sa fac...sa iau in continuare anticonceptionalele? |
|
| |
anonim (2006.04.06 10:14) am si eu o problema ciclul menstrual nu este regulat ultimele 2 luni mi-a venit pe 1 feb si martie acum pe 1 aprilie nu mi-a venit a intretinut un contact sexual pe 4 aprilie si s-a rupt prezervativul am luat postinor conform instructiunilor.Are vreun efect pastilele daca mi-a intarziat?este prima data cand am astfel de probleme, e probabil ca luna asta sa-mi vina si din urma contactului sexual sa nu rezulte nimic?Astept un raspund cat mai curand deoarece sunt foarte ingrijorata .Va multumesc |
|
| |
Anonim (2006.04.07 22:36) am si eu o problema... de curand am avut un contact neprotejat cu prietenul meu si a doua zi am folosit postinor2 ca masura contraceptiva. cu toate ca prietenul meu nu a ejaculat, mie inca mia fost frica. dupa ce a doua zi am luat prima pastila, la un interval de 12 ore am luat a doua pastila, insa acum imi este si mai frica decat atunci pentru ca au trecut 2 zile de atunci si am observat o sangerare inchisa la culoare, care mi`a datde banuit intrucat tocmai ce imi trecuse perioada de menstruatie. as dori sa shtiu ce se intampla. va rog sa imi trimite`ti un raspuns pe e-mail. multumesc |
|
| |
cris (2006.04.09 22:21) am luat postinor-2 in urma unui contact sexual neprotejat,iar la aproximativ o luna s-a intamplat din nou...Daca iau din nou postinor mai are efect?Care sunt efectele secundare ce pot sa apara?va rog sa imi trimiteti raspuns pe adresa mea de e-mail.Va multumesc anticipat |
|
| |
Ioan (2006.04.12 13:02) Eu si prietena mea am avut contact sexual protejat dar din pacate s-a rupt prezervativul.Am ejaculat inauntru insa m-am retras dupa o secunda pt ca nu am incredere nici in prezervativ dar totusi am ejaculat.A luat Postinor 2 la aprox o ora dupa contact si apoi la 12 ore a luat a 2-a pastila.La ce sa ne asteptam...au trecut 4 zile de atunci dar ea nu are nici un fel de sangerare menstruala.Mentionez ca menstruatia ar trebui sa vina peste aprox 4-5 zile.Am inteles gresit sau dupa Postinor menstruatia trebuie sa vina la o saptamana.E posibil sa ramana insarcinata ? rog sa raspundeti pe mail cat mai rpd pt ca nu pot sa ma gandesc la altceva , nu dorm noaptea.Multumesc |
|
| |
marya (2006.04.13 08:19) as vrea sa stiu daca se poate sa fiu insarcinata desi mi-a venit ciclu regulat;ultima data cand am avut contact sexual cu prietenul(16 :III) meu imediat dupa ultima zi de ciclu.plus deasta nu am simptome,si am urinat dupa ce am ...pentru ca el a ejaculat in..si nu ne protejam.sunt noua pe acest site si nu prea am experienta in ale sarcinii.vreau sa stiu si eu daca pot fi insarcinata?imi este foarte frica
|
|
| |
marin (2006.04.13 20:03) am si eu o intrebare va rog frumos sa imi raspundeti.am facut dragoste cu prietena mea si s-a rupt prezervativul...vechea poveste :(( din pacate ...a luat postinor2 exact cum scria pe prospect,,a doua dupa exact 12 ore si inainte de expirarea timpului de 72 de ore de la nenorocire. dupa 5 zile ce a administrat ce de a 2 a pilula i-a venit ciclul,,care trebuia sa-i vine peste 14-16 zile...ce inseamna asta??? vreau si eu raspuns..mai e ceva am facut test de sarcina si nu o iesit nimik..da nu inteleg de ce i-a venit ciclul ????este o derglare de hormoni???? multumesc |
|
| |
anonim... (2006.04.14 22:23) am si eu o intrebare...am facut sex cu prietena si mi s-a rupt prezervativul...ne-am dus la farmacie am luat postinor2..toate bune...eu credeam ca ea urmasa ia pastilele la 12 ore dupa,aica a doua zi dimineata.seara excitati amandoi am facut-o din nou si mi-am dat drumu in ea stiind ca v-a lua pastila a 2-a zi,dar ea o luase intre timp...pe prospect scrie ca nu e bine sa o faci in timp ce iei pastila...c efecte sec pot aparea?cese poate intampla,poate ramane insarcinata?multumesc anticipat |
|
| |
Popescu Ion (2006.04.15 19:36) In completarea primului mesaj, vreau sa spun ca in urma cu doua saptamani de la data in care am mi s a rupt prez (adica 17 martie), prietena mea a luat prima data postinor2.(tot ca urmare a unei intamplari nedorite).Deci pe 17 era a 2 oara cand luat postinor2.E posibil sa i fi dereglat ciclul, sau ceva de genu asta? |
|
| |
laryssa (2006.04.28 15:40) azi am facut sex cu prietenul meu...si sa rupt prezervativul dar imediat am observat(el nu isi daduse drumu si nici urme de sperma nu erau)...dar totusi avem niste dubii...imediat dupa ce a si-s scos penisul era sange pe el, imi venise ciclul...sunt sanse sa raman insarcinata?sa iau pilula de a 2-a zi?imi poate afecta menstrautia? |
|
| |
danusia (2006.04.30 22:58) ...am facut sex neprotejat cu prietenul meu ,dar cand el si dat drumul .. a ejaculat in afara ...iar a doua zi am avut mestruatia 4 zile si am niste dubiii.... credeti ca sunt sanse sa raman insarcinata? |
|